Salgsutstilling i Finstuå

Marthe Maalø

Marthe Maalø er født i Trondheim i 1950. Utdannet lærer og jobbet i skolen i over 30 år. Som lærer og senere rektor har hun vært pådriver til å fremme kreative fag og prosesser i skolen. På mange måter kan hun si at den kreative kraften i henne selv ble overført til elevene og skolen.
Skolelivet fikk en brå slutt p.g.a. et flåttbitt. Med en Borrelia som resulterte i mange rare utslag i kroppen, måtte hun tilslutt forlate skolen. Det ble en tung periode i hennes liv, men hennes vei ut av sykdomsperioden var å ta tak i den kreative krafta i seg selv og finne nye veier i hverdagen.
Arbeid med maling og keramikk var god terapi. Hun ble sterkere og en kunstterapiutdanning hjalp henne videre i prosessen. For 13 år siden ble det et tilfeldig møte med glasset. Det virket såpass interessant at hun kjøpte glassovn og masse glass. En vinter med utprøving med glass resulterte i mange glasskurs og mye arbeid over flere år. Kurs med flinke glasskunstnere fra ulike land har gitt henne god kunnskap om teknikken FUSING.

I dag arbeider hun med glasskunst, maling og keramikk. Glasskunsten har fått et billedskapende uttrykk. Hun lar glass og billedkunst gjensidig påvirke hverandre. I alt Marthe gjør er der et stort gledesaspekt. For det meste leker hun med materialene.  Det skal gi henne positiv energi, og hun håper at det i sin tur gir betrakteren god energi.
 
I årene som kunstner har det blitt flere utstillinger og deltakelser på ulike arrangement. 22. april åpner hun separatutstilling med glass og akvareller i Galleri Hans på Brekstad. Marthe bor og har verksted på Nerøra, Orkanger. Som messeutstiller ved Norsk Laksefestival vil hun ha med glasskunst og akvareller. Det vil bli en del billedskapende arbeid i glass, men i tillegg vil hun ha med andre typer glassarbeid som vindusoppheng, glassfigurer og noe bruksting i glass.

marthe1.jpg

marthe3.jpg

Tove Monseth

Jeg er en dame på 47 år. Jeg er født og oppvokst på Orkanger, men har bodd et år i USA og 4 år i Oslo. Nå har jeg bodd på Orkanger i mange år. Jeg har kjæreste, og jeg har to flotte jenter på 15 og 24. Jeg utdannet meg til barnepleier, og jobbet flere år i barnehage. Etter hvert gikk jeg hjelpepleien, og etter det utdannet jeg meg til sykepleier, noe jeg hadde drømt om siden jeg var liten. Hadde lyst å gå videre til jordmor etter hvert. Jeg var veldig glad for å jobbe med mennesker, og stortrivdes i jobben min på hjemmetjenesten.

Dessverre ble gleden kort, etter bare 1 1/2 år som sykepleier så streiket kroppen. Jeg fikk, etter lang utredning, diagnosen ME. En meget omdiskutert diagnose. 

Etter at jeg ble syk fant jeg fotograferingen. Jeg er selvlært, og kunne ingenting om verken fotografering eller fotoapparat. Har fått noen tips av min bror, om innstillingene på fotoapparatet, men har lært mens jeg har gått veien. Jeg begynte med landskapsfotografering, men jeg ble ikke ordentlig betatt av det før jeg begynte med makrofotografering. Det er litt over 2 år siden jeg kjøpte min makrolinse, og begynte umiddelbart å ta bilder av frosne såpeboble. Jeg ble veldig fascinert av det. Alle boblene ble forskjellige, og med å kombinere lyset av sola, så ble det en spennende blanding. Dette er helt klart min favoritt å fotografere, men er også fascinert av dråper og is. Eksperimenterer med forskjellige ting jeg fryser ned, som får en fin effekt av isen som omslutter objektet.

Jeg begynte med å legge ut noen bilder på noen websider, der jeg fikk gode tilbakemeldinger på mine bilder. Eller hvert fikk jeg spørsmål om å stille ut noen av mine bilder. Noe jeg syntes var veldig skummelt. Så redd for at det ikke skulle være bra nok. Men mange gode og positive tilbakemeldinger. Så har det spist på seg litt, og det har blitt flere utstillinger, både på tilstelninger, kunstforeningen og på spisesteder. 

monseth1_350x233.jpg

monseth2_350x272.jpg

Nathan Lediard

Informasjon kommer snart