UTEKONSERTER 

Rockebandet Stage Dolls og popartisten Petter Kristiansen, mest kjent under artistnavnet "Katastrofe", skal sørge for å sette publikum i god festivalstemning når de inntar hovedscenen på Skei under Norsk Laksefestival 2018. 

Fredag: Byting og Katastrofe

Katastrofe skal stå på scenen fredag 22. juni, og da kan publikum vente seg å høre låter som har herjet norske radiostasjoner og dansegulv de siste årene. Katastrofe har samarbeidet med blant annet Madcon og Marcus & Martinus, og har gjort stor suksess med låter som "Om alt går til helvete", "Si ja" og "Pattaya" og "Sangen du hater", Sistnevnten nådde førsteplass både på VG-lista og Spotify i fjor. I år har Katastrofe kommet med singelen "Spellemann". 

Dette skriver Katastrofe i sitt presseskriv:
Hele Norges Petter? 

Katastrofe er først og fremst folkelige Fredrikstad-far som fyrer opp enhver fest – og gjør hverdagen festlig. Sjuke 150 millioner streams hos Spotify bekrefter populariteten. Det drøye tallet inkluderer Erik og Kriss («Pusterom») og Marcus &Martinus («Elektrisk»). Sistnevnte er den mest spilte norskspråklige sangen hos både Spotify og YouTube noensinne. 

Katastrofe har dessuten vært på VG-lista i 89 uker (!) og spilt på VG-lista- showene flere ganger. Når 28-åringen ikke er på TV, på fest eller i studio og jobber med sine neste sanger, så lager og skriver han musikk for flere andre artister. For eksempel så har Madcon produsert av Katastrofe blitt lansert internasjonalt.

Resten av tiden finner du ham på reisefot. I fjor hadde Østfold-helten over 70 konserter i hele landet. Samt shows i Sverige. (Stinn brakke i Örebro for 1000 pers.)
– Allsanger for et drikkende publikum er noe jeg bevisst har gått inn for. Det er helt greit at jeg må litt utenfor Ring 3 før konsertene selges ut, ler Katastrofe.
– Jeg skriver ikke «oinka doinka»-låter for at Spellemann-gjengen skal kåre meg til tekstforfatter.

Hvordan er det å være en rølpete festfavoritt med en voksende fanskare som nå også inkluderer barn og mor og far?
– Selv om fylla har roet seg litt, i alle fall sånn tekstmessig (hehe), så passer konsertene mine best for ungdom og unge voksne på afterski og bøgdefester. Jeg er altfor glad i fest til å bli en anstendig barneartist, det får noen andre ta seg av, gliser Petter fornøyd.

katasrofe.jpg
Katastrofe

Før Katastrofe inntar scenen får publikum stifte bekjentskap med "Byting". Dette skriver folkerockbandet i sitt presseskriv: 

Byting er eit folk-rockband frå Telemark som sidan oppstarten i mars 2013 har opparbeidd seg ei solid fanskare rundt om i det ganske land. Alle låtane Byting spelar er sjølvskrivne og handlar om livets realitetar på godt og vondt. Desse trefte tidleg ei nerve i eit vidt publikum og fekk slik raskt eit stort nedslagsfelt. Låtmaterialet er basera på ekta, sjølvopplevde eller gjenfortalde historier, og blir sunge på klingande bøheringdialekt, akkompagnert av kraftig el-gitar og urnorsk hardingfele – noko som i seg sjølv er ein sjeldan kombinasjon, og slik set eit heilt eige stempel på musikken.

Heilt sidan oppstarten har Byting hatt ein svært travel kalender med spelejobbar over heile landet. Debutalbumet «Byting» blei sleppt i 2015 og allereie i 2016 var den talentfulle gjengen klare med oppfølgjaren ”Livets galleri”. Fyrstealbumet var inne på VG-lista i to månadar. ”Livets galleri” blei m.a. meldt i Under Lupen i Norsk på norsk på NRK P1, med terningkast 5. Her sa Finn Ulrik Berntsen m.a.: ”En skikkelig fin og gjennomført plate som fortjener et stort publikum”.

Våren 2016 var Byting medverkande i den nye dokusåpa ”Norske Rednecks” som blei sendt på tv-kanalen MAX. Byting produserte musikken til serien og vokalist og låtskrivar Thomas Hellekås var den syngande forteljarstemma gjennom heile sesongen. Men bandets medlemmar hadde òg synlege roller i serien. Særleg var Thomas saman med gitaristen Svein Eivind gjennomgangsfigurar heile serien igjennom. Namnet Byting, for dei som måtte lure på det, kjem av gamal overtru om at om du fekk ein unge med tydlege lyter så var det huldrefolket som hadde bytta ut den ekte ungen med sin eigen. I dag blir uttrykket ofte bruka om ein person som kan vera noko utagerande, skruppellaus og vill.

Byting består av: Thomas Hellekås (vokal/gitar), Per Anders Buen Garnås (hardingfele), Svein Eivind Mo Haugan (gitar), Marius Skjelbred (bass), Geir Ormøy (trommer).

byting_550x325.jpg
Byting

Lørdag: Ship of Fools og Stage Dolls

Dette skriver Stage Dolls i sitt presseskriv:

19. februar kom Stage Dolls med en ny singel ut på markedet. Låta heter ‘You’ll find me’ og er spilt inn i New York og Trondheim. Det er en rolig ballade i kjent Stage Dolls-Still som nok vil røre ved de fleste.
- Noen sanger føler du det er noe speilet med når du lager dem, sier vokalist Torstein Flakne, denne er en sånn. Den ble skrevet på piano og gitar og vi landet på piano-versjonen, mye på grunn av pianist Ronny Wikmarks delikate spill.

Hall of Fame
Like før jul i fjor fikk gutta beskjed, de var innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Det var en overraskelse for dem selv, men omverdenen har ventet på det lenge. 
- I løpet av en lang karriere gjør du mye rart og tenker kanskje ikke så mye over vær opplevelse og øyeblikk men det er klart, når vi ser oss tilbake så ser vi at vi har nok gjort noe riktig, humrer bassist Terje Storli. I tillegg til Torstein, Terje og trommeslager Morten Skogstad ble også de tidligere trommeslagerne Erlend Antonsen og Steinar Krokstad innlemmet.

Stage Dolls 2018 low res.png
Stage Dolls

Før Stage Dolls kommer på scenen skal trønderbandet Ship of Fools spille på hovedscenen. Kvintetten fra Trondheim lover ekte spilleglede, energi, dynamikk og humør. Bandet skal være godt kjent for surnadalingene, for de spilte på julebord på Vårsøg Hotell i desember, og underholdte under fjorårets Øramartnad.

shipoffool_550x388.jpg
Ship of Fools

Priser

Fredag: 400,-

Lørdag: 400,-

Festivalpass: 600,- (kan forhåndsskjøpes på Surnadal kulturhus)

Aldersgrense: Fra konfirmasjonsalder