Nyhetsarkiv

Nyheter


April 29, 2013
To heldige vinnere av festivalpass

Norsk Laksefestival har de siste ukene hatt en konkurranse gående, hvor vi ba om at dere skulle "like" og dele vår Facebookside. Konkurransen ble avsluttet lørdag 27.april, og det er gledelig å se at svært mange tok utfordringen!

Vi har trekt ut to vinnere som får hvert sitt festivalpass. Gratulerer til MARIA HAGEN og CHRISTINA AUNE VIKAVOLL

Tusen takk til alle som deltok! 

aage10web.jpg

 


April 19, 2013
Fiskekonkurranse på dagtid!

For første gang i Laksefestivalens historie, vil fiskekonkurransen i elva Surna bli arrangerte på dagtid! Dette vil gjøre konkurransen betydelig mer publikumsvennlig, og forhåpentligvis bestemmer fisken seg for å være samarbeidsvillig! Oppdatert informasjon om fiskekonkurransen vil komme her http://norsklaksefestival.no/Fiskekonkurranse.php

narve nilsen2.jpg


April 18, 2013
AMFI-talenter 2013

Suksessen AMFI-idol endrer litt på konseptet under årets Laksefstival. Nå heter konkurransen "AMFI-talenter", og alle som vil vise frem sitt talent har muligheten. Her er det kun fantasien som setter grenser. Sang, dans, dribling, plystring, trylling, skuespill , sykling...Ja, hva som helst!

 Talentkonkurransen arrangeres lørdag 22.juni på utescenen på AMFI Surnadal. Vinneren får opptre på hovedscenen på Skei under avslutningsshowet søndag 23.juni. Der skal også Lord Christian opptre. Han kom helt til finalerundene i Norske Talenter 2012 med sitt fantastiske trylleshow! Du kan melde deg på til senterleder Lorentz Sæter allerede nå. Epost: lorentz.saeter@amfi.no Mobilnummer: 95 86 29 86. Aldersgrense: Fra 6 år

Mer informasjon om "AMFI-talenter" vil komme når festivalen nærmer seg.

Bildet viser fjorårets vinner av AMFI-idol, Mari Jystad Halse. Et stort sangtalent!

idolvinner12.jpg

 


April 18, 2013
Lord Christian kommer!

Lord Christian er illusjonist og tryllekunstner som imponerte stort i TV2-programmet "Norsk Talenter" i 2012. Søndag 23.juni står han på hovedscenen under avslutningsshowet på Norsk Laksefestival! Vi kan vente oss spektakulære triks av trønderen, som lover et uforglemmelig show! Showet er gratis for alle, og starter klokken 17.00. Lenge å vente? Se Lord Christians opptreden i finalerunden på "Norske Talenter" her:  http://www.tv2.no/play/underholdning/norsketalenter/adil-vil-banke-illusjonisten-lord-christian-674012.html

lord_christian.jpg


April 9, 2013
Vinn festivalpass!

Vil du vinne festivalpass til Norsk Laksefestival 2013? Da har du sjansen nå! Det eneste du trenger å gjøre er å "like" og dele vår Facebookside. Den finner du her https://www.facebook.com/norsklaksefestival Vi trekker ut to heldige vinnere lørdag 27.april. Festivalpasset gir deg gratis inngang til konsertene fredag og lørdag, der du blant annet får høre Surnadals hyllest til Pink Floyd, Return og Bonnie Tyler!

bonnie_tyler2013.jpg


February 19, 2013
Jon Arne Mogstad er årets festivalkunstner!

Det er med stor glede vi presenterer Jon Arne Mogstad som årets festivalkunstner! Mogstad er født og oppvokst i Surnadal, og er en norsk billedkunstner og professor i billedkunst ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, etterpå ved Statens Kunstakademi og deretter Kunstakademiet i Trondheim. Utstillingen vil åpne torsdag 20.juni 2013 i "Finstuå" på Surnadal Kulturhus. Mer informasjon om utstillingen vil komme etterhvert.


February 17, 2013
Tirsdag er det klart for avsløring!

Tirsdag 19.februar er ventetiden over. Da får du endelig vite hvem som skal underholde oss fra storscenen på Skei fredag og lørdag kveld under Norsk Laksefestival 2013.En ting er sikkert: Her er det bare å sette av datoene 21. og 22.juni, for dette bli gøy! Følg med på nettsiden vår tirsdag formiddag! Bildet er tatt ved en tidligere utekonsert.

aage10web.jpg


June 27, 2012
Bildegalleri 2012

Nesten 80 bilder fra Norsk Laksefestival 2012 er nå lagt i bildegalleriet vårt. Bildene er tatt av Jörg Brunke, Mari Vattøy og Trollheimsporten. Se bildegalleriet her http://norsklaksefestival.no/Bilder_2012.php 
God fornøyelse!

glnavatnet_svendsli_web.jpg


June 26, 2012
Vinner av "Frivillig tjern" har meldt seg!
Nok en premie under Norsk Laksefestival går til en rindaling, da det viser seg at det var Berit Storholt Flåtten som var i besittelse av vinnerloddet med tallet 4253. Premien var et reisegavekort på 10 000 kroner fra Ving; - Dette passer meg ypperlig, jeg er veldig glad i å reise! sier Storholt Flåtten til Trollheimsporten.

Berit hadde ikke sjekket loddet sitt før søndag kveld, men var veldig fornøyd med premien. Den reiseglade rindalingen har enda ikke bestemt hvor neste reise går, men har ennå til gode å besøke Hellas.

Vi ønsker Berit riktig god tur!


June 24, 2012
Norsk Laksefestival 2012 i bilder

Ei svært vellykket helg er over, og Norsk Laksefestival 2012 går over i historien. Været har spilt på lag med festivalen, og alt har gått smertefritt. Flere butikker og serveringssteder melde rom omsetningsrekord, og stemningen har vært upåklagelig fire dager til ende. Mange arrangement har gått av stabelen, mange vinnere er kåret og 2800 betalende har vært på Skei under konsertene fredag og lørdag kveld. Trollheimsporten har laget en stor bildeserie som dokumenterer helgens begivenheter. Se den her http://www.trollheimsporten.no/norsk-laksefestival-2012-i-bilder.5068307-137312.html

TAKK FOR I ÅR, OG VELKOMMEN TILBAKE I 2013!

andvinner_haltli_2012.jpg   Vinner av andeløpet 2012, Hanne Haltli.


June 24, 2012
Mange heldige vinnere

Det var ikke bare Hanne Haltli som var heldig vinner under Norsk Laksefestival 2012. Asgeir Sveen ble uttrekt som vinner av en splitter ny Peugeot og Bjørg Heggset vant sykkel. I tillegg ble det utdelt en rekke andre premier og utmerkelser. Torbjørg Moen (bildet) tok imot "Ungdomsarbeidets pris" på vegne av natteravnene.

Ida Andrine Heggset og Sondre Ormset overrekte prisen til natteravnene, som bestod av en gavesjekk på 5000 kroner. Asgeir Sveen var dessverre ikke tilstede for å ta i mot sin nye Peugeot som var hovedpremien i billotteriet til Surnadal IL fotball. Bjørg Heggset vant andrepremien, som var en sykkel til en verdi av 5000 kroner. Ivar Mogstad gikk helt til topps i naturstien som AMFI Surnadal arrangerte under Norsk Laksefestival, og vant gavekort på AMFI på 10 000 kroner. En hemmelig jury har gått rundt i gatene for å kåre festivalens beste stand. Surnadal trening og velværesenter gikk av med seiren, og får gratis standplass til neste års festival i premie.

Søndag kveld var det fortsatt en person som ikke har meldt seg som vinner av "Frivillig tjuern". Vedkommende som har lodd nummer 4253 må ta kontakt med Norsk Laksefestival for å få overrekt et reisegavekort fra VING på 10 000 kroner.

ungdomsarbeid_2012.jpg


June 24, 2012
Hanne Haltli vant andeløpet
Anda med nummer 1172 på stjerten kom først over målstreken under søndagens andeløp, og sørget dermed for at Hanne Halti ble hele 30 000 kroner rikere! En svært overrasket og glad vinner mistet både munn og mæle, og hadde naturlig nok problemer med å svare på spørsmålet om hva pengene skal brukes til - He itj peiling, sier rindalingen som er bosatt i Surnadal.

Hundrevis av tilskuere hadde møtt opp langs elvekanten i godværet, for å se de 1500 endene "svømme" om kapp nedover Surna. Anda til Hanne tok ledelsen etter de har passert Øye bru, og vant til slutt med flere meter. Blant de øvrige endene ble det trukket ut to tilfeldige vinnere. Mali Ranes vant gavekortet på 5000 kroner, mens Inger Marie Næss vant 2500 kroner.

andvinner_haltli_2012.jpg


June 24, 2012
Mari til topps i AMFI-idol

13 flinke deltakere fra 7 til 14 år deltok i lørdagens AMFI-idol, og helt til topps gikk 10 år gamle Mari Jystad Halse fra Halsa. Med klokkeklar stemme sang hun Christina Aguileras "Beautiful". - Jeg liker veldig godt å synge, og har stått en del på scenen. Men aldri før i en slik konkurranse, sier det unge sangtalentet.

De som gikk glipp av AMFI-idol, får muligheten til å se idolvinneren fra hovedscenen på Skei under søndagens avslutningsshow.- Det blir veldig spennende. Jeg har aldri sunget foran så mange mennesker før, sier en spent  Mari Jystad Halse. Vinneren fikk et gavekort på 1000 kroner. Alle som deltok i konkurransen fikk et gavekort på 200,- i tillegg til en forundringspose med diverse varer fra butikkene på AMFI Surnadal.

Disse deltok i AMFI idol 2012: Ingrun Ranes, Tore Pedersen, Hedda Edvarsen, Mari Jystad Halse, Anneli Vattøy Norman, Astrid Dammen Gjeldnes, Iselin Øye Vullum, Andrea Fiske, Ellen Fiske, Hege Lund Sivertsen, Guro Moen, Kristin Lundemo Solli og Anna Vattøy Solli

Les mer om AMFI-idol, og se bilder av alle deltakerne her http://www.trollheimsporten.no/mari-ble-vinner-av-amfi-idol.5068187-137312.html

idolvinner12.jpg

 


June 23, 2012
Jostein vant fiskekonkurransen

Da den seks timer lange fiskekonkurransen i elva Surna ble avsluttet 01.00 natt til lørdag, var den største laksen som var dratt i land kun 2,79 kilo. Et godt stykke unna 5 kilo, som er kravet for å få tittelen Laksekonge. Jostein Kaldvansvik fra Eide ledet konkurransen i over tre timer med laksen på knappe 3 kilo, og ble altså til slutt "lakseprins" og dermed 20 000 kroner rikere. Kaldvansvik har fisket i Surna i over 30 år, og var selvsagt fornøyd med å ha dratt i land en laks på Galthølen under fiskekonkurransen, selv om den ikke var over den magiske 5 kilos grensen - Pengepremien skal jeg bruke sammen med kona når vi reiser til Tyrkia i september, smiler en glad eiding som får det synlige beviset utdelt under premieutdelingen fra hovedscenen lørdag ettermiddag.

Fiskekonkurransen kunne virkelig fått en pangstart etter bare en knapp time. Gunnar Vinje fra Kristiansund var nemlig svært nær ved å dra i land en laks som trolig var rundt 9-10 kg på sonen ved Tellesbø, men den glapp bare et par meter fra land. Dermed ble det ingen Laksekonge under Norsk Laksefestival 2012, og 10 000 kroner av pengepotten går til neste års konkurranse. Blir det en Laksekonge neste år, blir det altså delt ut 40 000,- til den som klarer kunststykket å få en laks på over 5 kilo.

140 fiskere deltok i konkurransen.

kaldvansvikfiskekonk12.jpg

 


June 23, 2012
Unge artistar imponerte

Det var dei unge, lokale artistane som åtte scenen og fekk vist kva dei er gode for under opningsshowet til Norsk Laksefestival fredag ettermiddag. I ein timelang konsert fekk publikum friske smakebitar på kva som rører seg innan det unge musikklivet lokalt, servert av seks band med utspring i Kulturskulen for indre Nordmøre. Bortimot 150 menneske var på det meste samla rundt plassen ved utescenen framfor Kulturhuset. Det skriv nettportalen Trollheimsporten. Les heile saka her http://www.trollheimsporten.no/unge-artistar-imponerte.5068101-137312.html

Foto: Trollheimsporten.no

opningsshow12.jpg
Archives