En helaften med norsk popmusikk

Fredag 23. juni inntar hele fire ulike artister hovedscenen på Skei, og skal sammen sørge for en heidundrene popkonsert! 

Morgan Sulele, Mads Veslelia, Cir.Cuz og Soma er navn vi kjenner godt fra listene på Spotify, og som har flere hits som er gjengangere på landets radiostasjoner. Nå er de klare for å gi festivalpublikummet i Surnadal en helaften de sent vil glemme! 

Dette skriver Artistpartner om artistene: 

Morgan Sulele mener at du bare er han sin, og med nummer #1 på Spotify har man ingen argumenter i mot. I flere år har Magnus Clausen, bedre kjent som Morgan Sulele, levert låter for de festlige og rølpete anledningene. Låta «Luremus» har blitt streamet på kryss og tvers av Norge, og sitter nå med over 2 millioner avspillinger. Med en etablert fanskare som strekker seg godt innenfor russemiljøet etter flere titalls russelåter, signerte han platekontrakt med Universal Norge før jul. Debutsingelen "Rist Meg" med Katastrofe kom i april og i slutten av mai kom den store sommerhiten "Bare Min", som etter 2 uker plasserte seg på 3 plass på VG-lista, og som sendte han rett til VG-lista showet på rådhusplassen foran 80.000 mennesker.

morgan sulele_690x416.jpg

Fem år har gått siden Cir.Cuz brakdebuterte med singlen “Radio”. De to kompisene Mats og Thomas har siden den gang blitt noe av et fenomen i norsk popmusikk, med en lang rekke populære hitsingler og over 70 millioner streams. Størst av dem alle var «Supernova» som alene oppnådde rundt 20 millioner streams og hele 14 x platina! I disse dager er Cir.Cuz aktuelle med singelen «Casanova», en låt som utvilsomt har potensiale til å bli deres største hit til dags dato.

«Casanova» kan kanskje best beskrives som broren til «Supernova». De to låtene har en del fellestrekk, samtidig som «Casanova» viser Cir.Cuz fra en helt ny side. For første gang så langt i karrieren hører vi Mats og Thomas fokusere mer på sang enn på rap og hiphop. I bunn ligger uansett en solid pop-teft, en herlig produksjon og et uimotståelig refreng. På den nye singlen har Cir.Cuz samarbeidet med to av norges mest fremadstormende og dyktige produsenter, Jesper Borgen og Erik Fjeld.

Det var tidlig i 2011 Cir.Cuz slo igjennom med singelen «Radio», som fikk hele 26 uker på VG Lista og som solgte 10 x platina. Senere fulgte de opp med hits som «Diva», «Gatelys», «Tidløs» og «Original». Med låten «Supernova» kunne de også notere seg å ha den mest spilte låten med norsk tekst på radio i 2013. Duoens to siste album «Vi er Cir.Cuz» og «Hjertet mitt slår» har sammenlagt ligget godt over 100 uker på VG-Lista Topp 40.

De to hitmakerne har gjennom årene gjort en rekke tv-opptredener og generelt hatt en god medieeksponering. Det er likevel først og fremst musikken de to guttene er kjent for. I dag turnerer de konstant og er blitt et av Norges mest-spillende band. Tidligere har de også laget låten «Øyeblikk» for en av Elkjøps største TV-kampanjer, og i 2014 deltok de i Melodi Grand Prix med låtbidraget «Hele Verden».

circuz.jpg

Mads Veslelia er mannen som fikk internettet til å steile da utenlandsk presse begynte å kalle ham “den nye Eminem”. Veslelia skriver, spiller inn og redigerer all musikk og video selv, og har på egenhånd bygget seg opp en fanbase større enn hva mange etablerte artister i Norge kan skilte med. At produksjonene ikke er spilt inn i grisedyre studioer tar han igjen på tekniske ferdigheter og med primal intensitet. Tilbudene står i kø, og det er ikke rart i det hele tatt. At fyren er et unikum er det vel ingen som betviler. Det er bare å skru seg inn på mannens YouTube-kanal med en gang. Hans lange rekke søndagsvideoer fortsetter både å imponere og provosere hans stadig større publikum. Med klikktall i millionklassen. Fra sitt knøttlille studio på bestemorens loft et sted på Ringerike er Mads i ferd med å trollbinde verden med sin finslipte teknikk og enorme talent. En stjerne er født på Hønefoss. Og takk til mormor for det.” - Landstreff Stavanger.

Mads Veslelia har byttet ut studioproduksjoner, store budsjetter og et profesjonelt støtteapparat med rå rap-teknisk ferdighet og ærlige tekster med et budskap som bygger på personlige erfaringer. Han gjør alt fra soverommet, og har bygget seg opp en større og mer internasjonal fanskare enn mange av de store norske, veletablerte artistene. Han har til sammen over 55.000 følgere på Facebook, og på topplisten over hvor avspillingene kommer fra har vi blant annet Storbritannia, USA, Canada og Australia. I skrivende stund har Mads over 10 millioner avspillinger tilsammen på sin musikk.

Han begynte for alvor å få oppmerksomhet våren 2015 da han begynte med konseptet søndagsvideoer på Facebook. Hver søndag la han ut en live fremføring av en ny låt. Søndagsvideoen ” ́I Dont Fuck Around” som ble lagt ut 12.4.2015 ble på under 24 timer sett over 100 000 ganger, og disse videoene er nå til sammen sett over 4 millioner ganger. Søndagsvideo-låta ”Scarface of Facebook” gikk helt til topps på Spotifys viral liste. Søndagsvideoene har nå blitt til låter på albumet My Bedroom som kom 1. juli 2016. 

Veslelia har fått stor platekontrakt hos Sony Music Norway, men det er ikke bare her i hjemlandet han har tiltrukket seg oppmerksomhet.  Mads har jobbet i Los Angeles med 4 x Grammy-vinner Drumma Boy, som også har jobbet med artister som Kanye West, Lil Wayne, Wiz Khalifa, Drake og Chris Brown. Han var også I studio med DJ Marley Waters, produsenten av platinum selgende “2 On” med Tinashe og Schoolboy Q, samt J. “The Bear” Bynum som har jobbet med legender som Akon og Rick Ross. Veslelia får også skryt av verdensdekkende medier som Complex og MTV, samt stjerner som Fat Joe, Mike Epps, Tyga og Chris Brown. 

Ikke mange kan si at de har bygd seg opp en artistkarriere på egenhånd med kun en mikrofon og et videokamera på soverommet sitt - det kan Mads. Han har dratt med seg soverommet sitt inn i rampelyset, og han og mormor er klar for å vise resten av verden hvorfor han blir ofte omtalt som Norges beste rapper!

mads veslelia.jpg

SOMA er en ung duo fra Sandefjord, bestående av brødrene Sondre (17) og Marcus (20). De to både skriver og produserer all musikken selv og blander gjerne elementer fra sjangere som POP, EDM, R&B og Hip Hop. SOMA har en forkjærlighet for den amerikanske R&B-pop’en og lar seg inspirere av artister som Chris Brown, Ne-Yo, Usher og Justin Bieber. Norske Stargate oppgis også som et stort forbilde. 

Brødrene er tidligere kjent under navnet 2Boys, og har bl.a. deltatt i Melodi Grand Prix JR, figurert i ulike program på Disney Channel og turnert Tyskland på kryss og tvers. I høst har de vært på se i TV2 programmet The Stream hvor de sjarmerte både dommere og seere. Mens de i The Stream stort sett covret engelskspråklige låter, er det tekster på norsk som står i fokus når gutta om kort tid er klare med sin første EP under nytt navn.

soma.jpg