HISTORIKK 2017

Laksekongen

Konkurransen i elva Surna fikk en pangstart. En time ut i konkurransen var det tatt tre laks over minimumsgrensa på 5 kilo. Allerede to minutter ut i konkurransen kom første meldinga om fisk på kroken. Lars Klevset fra Surnadal dro på land en laks på 8,5 kilo på Krangnes. Laksen ble tatt på mark. Klevset ledet konkurransen i bare ti minutter. Da kom meldingen om ny laks - denne gangen på Mogstad. Benedicte Rossebø fra Kristiansund fikk napp på sitt andre kast, og laksen veide 8,9 kilo. Laksen ble tatt på møresild, og det var en godt fornøyd dame som stolt kunne vise frem fangsten sin. Laksen skulle vise seg å bli den største, og Norsk Laksefestival fikk sin aller første Laksedronning!

Like etter at Benedicte hadde dratt laksen sin på land, var det Jonas Bekkedal fra Nes i Akershus sin tur å dra i land en laks. Fisken var tatt på mark på Litjflønet og veide 8,51 kilo. Han kapret dermed 2. plassen i konkurransen. Med en slik start trodde alle at kvoten på ti fisk raskt ville fylles opp. Slik ble det ikke. Etter en hektisk time ble det helt stille i elva. Først rett før midnatt kom neste melding om fisk. Gunnar Hvattum fra Fræna fikk en laks på 4,99 kilo tatt på mark på Krangnes. Ti minutter før slutt kom en femte laks på land. Bjørn Brekstad, som ble nummer to i fjor, fikk en laks på 4,5 kilo på Honnstad. 

Totalt deltok 111 fiskere i konkurransen. 9 av de var damer. 

benedicte rossebø laksedronning_550x351.jpg

Camp Villaks

17 ungdommer deltok på Camp Villaks i regi av Norsk Laksefestival, iTrollheimen, Surnadal jeger- og fiskeforening og elveigarlaget. 15 av deltakerne deltok på fiskekonkurransen - flere av de med fluestang. Gøran Bolme fra iTrollheimen oppsummerer campen som en suksess, og skryter av sine medhjelpere Olai Solem og Råg Schei, og ikke minst Jon Olaf Vaseng som stilte som instruktør. I tillegg til Jon Olaf har også Randulf Tverfjell, leder av fiskeutvalget i jeger- og fiskerforbundet i fylket, deltatt som instruktør. Tverfjell er en ivrig fluefisker og friluftsmann med mange års erfaring innen faget. 

camp villaks_550x316.jpg

Det store andeløpet

Det store andeløpet i Surna kunne ikke lenger bli arrangert av festivalen, og skulle etter planen ble tatt ut av programmet etter mange år. Det ønsket ikke Surnadal jeger- og fiskeforening, som tok over arrangementet og sørget for at det populære andeløpet ble videreført! 
Årsaken til at Norsk Laksefestival ikke lenger fikk arrangere andeløpet var at Stiftelsen Norsk Laksefestival er en organisasjon som ikke har helårsdrift. Surnadal JFF har derimot helårsdrift, og tok på seg oppgaven med å videreføre det svært populære innslaget. Surnadal JFF øremerker inntekten fra lotteriet til et prosjekt som skal bli til glede og nytte for hele bygda - en fiskeplass som alle kan bruke. 
Ingrid Pedersens and nummer 748 kom først over målstreken i andeløpet i Surna, og sørget for at hun ble 40 000 kroner rikere. Totalt ble det solgt 1600 andelodd.

ingrid pedersen vinner andeløpet.jpg

Utekonserter

Fredag kveld stod i ungdommens tegn med underholdning fra Morgan Sulele, Mads Veslelia, Cir.Cus og duoen Soma. Lørdag var publikummet noe eldre, og de fikk skikkelig valuta for pengene med to strålende konserter av Åge Steen Nilsens ensemble (The show must go on) og Terje Tysland. 1050 tok turen innom Skei fredag kveld, og 1500 lørdag. Topp stemning til tross for varierende vær. 

tsmgo[1].JPG

AMFI-Talenter

Marianne Svendsen Fiske gikk helt til topps i AMFI-Talenter med sangen "Hvor langt jeg må". Totalt var det 11 innslag i konkurransen, som bestod av sang og dans. Under søndagens avslutningsshow fikk Marianne fremføre sangen sin fra hovedscenen. 

marianne svendsen_550x390.jpg