HISTORIKK 2016

Laksekongen

Fiskekonkurransen i 2016 går over i historien som en av de aller beste. Flotte fiskeforhold i Surna og 129 deltakere søget for ny fangstrekord i konkurransesammenheng. Da klokken ble 22.30 måtte fiskekonkurransen avsluttes på grunn av at kvoten på ti laks var fylt opp! Morten Hansen fra Melhus tok den største laksen på 9,62 kilo, og ble dermed Laksekonge. Bjørn Brekstad, ble nummer to med en laks på 8,48 kilo. Guttorm Caspersen fikk konkurransens tredje største fisk med laks på 6,61 kilo. 8 år gamle Ola Magnar Husby Tellesbø tok sin aller første laks under fiskekonkurransen og han vant dermed juniorklassen med sine 3,2 kg.

fiskekonk morten hansen vinner_690x460_550x367.jpg

Fagkonferanse

Norsk Laksefestival startet torsdag med fagdag om villaks, hvor politikere, elveeiere og forskere satte fokus på oppdrett og kraftregulering. Innlegg fra Torbjørn Forseth, Geir Spiten, Lilly Gunn Nyheim og Erik Sterud. Ordstyrer var Vegard Heggem fra Norske lakseelver.

Du kan lese mer om konferansen på Trollheimsporten 

fagkonferanse 2016_550x369.jpg
Foto: Trollheimsporten

Det store andeløpet

Kristine Lillebråten ble den heldige vinner av andeløpet som ble arrangert i elva Surna søndag 26. juni. And nummer 1065 passerte målstreken først, og sørget for at Kristine ble 30 000 kroner rikere! 1274 ender var med i det som trolig var det aller siste andeløpet i regi av Norsk Laksefestival.

kristine lillebråten vinner_690x432_550x344.jpg

Utekonserter

Fredag kveld var det rockebandet Dyna/mite og DJ Bigfoot som sørget for underholdningen fra utescenen. Regnet kom dessverre samtidig som konserten startet, og bidro nok til at det billettsalget ikke tok av. I overkant av 600 tok turen til Skei denne kvelden.

Langt bedre vær sørget for god festivalstemning da over 1900 personer møtte opp lørdag kveld. Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers og ikke minst CC Cowboys sørget for en uforglemmelig konsert og høy allsangfaktor til langt over midnatt. 

cc cowboys_550x367.jpg
Foto: Trollheimsporten

Familieshow

Festivalen ble innledet med familieshow fra hovedscenen. Bandet bestod av Lars Olav Mauset, Daniel Hagen Eide, Maren Holte og Lars Ole Løset, og vokalister var Sanna Steinshamn, Gunn Astrid Hove og Kristine Holte.

allsang solister_690x517_550x412.jpg

AMFI-Talenter

10 år gamle Anja Vaag Bolme gikk helt til topps i AMFI-Talenter som ble arrangert lørdag. Med sangen "Bare din" sjarmerte hun både publikum og juryen. Anja fremførte låten sin på nytt foran hundrevis av publikummere under avslutningsshowet fra hovedscenen søndag ettermiddag.

anja vaag bolme_690x460_550x367.png
Foto: Trollheimsporten

Fisking for barn på Glønavatnet

Rekordmange møtte opp på festivalens triveligste arrangement torsdag kveld. Nesten 60 barn prøvde fiskelykken og koste seg med grillmat rundt idylliske Glønavatnet. Et populært arrangement i regi av Surnadal jeger- og fiskeforening.

mads georg sjøflot glønavatnet_690x460_550x367.png
Foto: Trollheimsporten

Energikampen

Det var til slutt Øye skule (lag 4) som trakk det lengste strået under finalen i Energikampen som ble arrangert lørdag. Det var spenning til siste slutt, og Øye vant til slutt med en margin på kun 6 sekunder foran Mo på andreplass. Laget fra Halsa endte på tredjeplass. Vinnerlaget bestod av Ingrid Gabriella Grimsmo, Håkon Gjerstad Lindvåg og Henrik Vattøy Solli, og premien var en klasseur til Vitensenteret i Trondheim. Energikampen ble som vanlig arrangert av Svorka AS. 

energikampvinnere_550x367.png

Avslutningsshow

Norsk Laksefestival 2016 ble avsluttet med premieutdelinger og familieshow fra hovedscenen på Skei. Buktaler og magiker Erik Mogeno, kjent fra Norske Talenter på TV2, leverte et morsomt og fengende familieshow fra hovedscenen på Skei, og sørget for et verdig punktum på ei flott festivalhelg i Surnadal.  Det ble overrekt premier av store verdier i både andeløpet, billotteriet, fra familiedagen på Angråmyra og fra naturstien i regi av iTrollheimen. I tillegg fremførte årets vinner av AMFI-Talenter vinnerlåten sin. 

mogeno1_550x367.jpg

Trollheimsporten oppsummerte festivalen i en stor bildekavalkade. Se den her.