Historikk 2013

Laksekongen

En time før konkurransen var slutt, dro Bjørn Brekstad fra Rørdalen i Rindal kommune i land vinnerlaksen på 6,3 kilo. Laksen førte til at Brekstad ble 30 000 kroner rikere! - Jeg har alltid drømt om å fiske i Azorene, så nå går kanskje drømmen i oppfyllelse, smiler Brekstad. Vinnerlaksen ble tatt på mark på Gulla og var 83 cm lang.

Ivar Øyen fra Eidsvåg kom på andreplass med en laks på 5,7 kilo. Ingebrigt Grimsmo fra Surnadal dro i land konkurransens tredje største fisk på 4,8 kilo. 120 fiskere deltok i konkurransen.

bjørn brekstad laksekonge 2013_550x417.jpg

 


 

Andeløpet

And med nummer 1216 på stjerten svømte raskest nedover Surna i Det store andeløpet søndag, og gjorde Janne Løkkbakk 30 275 kroner rikere! Meldalingen var i Surnadal for å få med seg Bonnie Tyler lørdag kveld, og kjøpte andeloddet rett før løpet startet. - Jeg hadde bursdag i går, så dette var helt perfekt, smilte en nybakt andevinner som trolig vil bruke pengene på en sydentur.

andeløp løkkbakk_350x232.jpg

 Villaks-seminar

Det var Vegard Heggem, tidligere fotballstjerne (Rosenborg og Liverpool), nå driver av Aunan Lodge ved Orkla i Rennebu, som leda villaksseminaret på Nygard Lodge torsdag 20.juni. Han er i 2013 prosjektleder i Norske Lakseelver. Han understreket i åpningshelsinga si at ei bærekraftig villakselv er en viktig ressurs for mange bygder og en del av bygdas identitet. Les mer om denne saken på Trollheimsporten.

Som avslutning på Villalaksseminaret, kjørte hele forsamlinga via Solem gård til Harangen i buss. Georg Solem guidet, og akkurat da vi kom til elva, så vi at det ble landet en laks i Solemshølen! Det var Olai Solem som tok noen kast mens han venta på at bussen skulle komme. Det kunne ikke passet bedre!

OLAISO~1_350x525.jpg

 


 

Lotteri

Surnadal IL fotball loddet som vanlig ut en bil og en sykkel.  Rundt 1400 lodd ble solgt, og det var Gunhild Sæter Gjengstø fra Bøfjorden som vant en splitter ny VW Up! Lef Erik Meese vant sykkelen.

Ellinor Moen i Stangvik vant et reisegavekort på 10 000 kroner fra VING, da det viste seg at hun hadde vinnerloddet i "Frivillig tjuer'n".

lotteribilen+2013_550x412.jpg

 

 


Utekonsertene

Surnadalingene får ikke nok av hyllesten som ble laget til Pink Floyd. Fredag kveld overbeviste de nok en gang, til publikums store begeistring. Over 800 møtte opp for å se og høre de lokale musikerne briljere fra hovedscenen på Skei fredag kveld. I et øsende regnvær! Les mer om konserten her.

Lørdag kom hele 2000 feststemte publikummere for å høre Return og Bonnie Tyler fremføre sine slagere. Det hadde regnet hele dagen, men fra klokken 18 og til langt på natt var det ikke en eneste regndråpe på Skei. Som bestilt!

bonnie tyler13_550x367.jpg

 


Åpningsshow

Fredag kveld var det åpningsshow fra hovedscenen på Skei, og mange hadde møtt opp til tross for et forferdelig regnvær. Publikum fikk se og høre tre av korene fra "Surnadal Sparebanks store korslag" og fire band fra Kulturskolen. Du kan lese mer om konserten, og se flere bilder her.

kor e vi.jpg

 


 

Fiskearrangement ved Glønavatnet

Nærmere 50 små og liott større fiskere tilbrakte torsdagskvelden på idylliske Nordmarka. Slik er det år etter år i forbindelse med Norsk Laksefestivals populære fiskearrangement for barn. Og her blir det fisk på kroken, gang etter gang! Nytt av året er innføring av fiskekonkurranse - Vi følte at vi måtte få opp igjen interessen rundt selve fiskingen. Derfor er det en konkurranse om å få den største fisken, fordelt i to klasser; over og under 12 år. Det ser ut til at vi har lykkes med dette, sier Marvin Haugen. Vinnerne fikk en flott fiskestang sponset av InterSport og Sport 1. I tillegg fikk selvsagt alle deltakere diplom og gratis grillmat som var sponset av REMA 1000. Les mer om saken her.

gløna ingrid fiske kyss_550x429.jpg

 Energikampen/Musefellebilløp

Energikampen blir arrangert i samarbeid med Svorka, og i år var det Halsas lag 2 som gikk av med seieren etter sterk innsats med sprettert. Musefellebilløpet er den andre konkurransen som Svorka arrangerer under festivalen, og det var bilen til Erling Waag som gikk seirende ut av løpet.

halsa energikamp_550x367.jpg

 AMFI-talenter

7 år gamle Emil Sæterbø fra Surnadal sjarmerte både publikum og jury med sin versjon av "Gangnam Style" under AMFI-talenter som ble arrangert lørdag ettermiddag. Emil danset og sang seg til topps i konkurransen på en overbevisende måte. 16 barn, fordelt på 9 nummer, deltok i talentkonkurransen. Les mer her.

emil sæterbø amfi talenter13_550x582.jpg

 


 

Avslutningsshow

Punktumet på årets laksefestival ble behørlig satt for den yngre garde søndag ettermiddag med illusjoner fra Lord Christian. Bord svevde, en dame forsvant i en boks og Lord Christian låste seg inne i et vannfylt melkespann og dirket seg ut! Et stort antall publikummere storkoste seg i sola og varme. Les mer om saken her.

lord trylling.jpg