2012

 Historikk 2012

 

Laksekongen

 

140 fiskere var påmeldt i fiskekonkurransen, og under flotte flotte forhold trodde de fleste på god fiskelykke. Slik ble det ikke dessverre. Kun to laks ble dratt på land i løpet av den seks timers lange konkurransen, og ingen var over minstekravet på 5 kilo. Jostein Kaldvansvik fra Eide fikk den største laksen som var 2,79 kilo. Han ble dermed kåret til "Lakseprins" og vant 20 000 kroner. De resterende 10 000 går over til neste års konkurranse. 11 barn deltok i juniorklassen. Alle fikk gavekort på InterSport som belønning for innsatsen.

 

 


 

 

Andeløpet

 

Det store andeløpet var som alltid utsolgt, noe som betyr 1500 ender på "svøm" nedover Surna. Hundrevis av publikummere møtte opp ved elvebredden i nydelig sommervær. Først over målstreken kom and nummer 1172, og stolt eier var Hanne Haltli fra Surnadal. Hun ble dermed 30 000 kroner rikere. To andre vinnere ble tilfeldig trekt ut av de øvrige endene. 5000 kroner gikk til Mali Ranes, og Inger Marie Næss på tredjeplass fikk 2500 kroner.

 

 


 

 

Surnakveld

 

"Sammen for villaksen og villaksens vilkår i regulerte vassdrag", var tema da Norsk Laksefestival åpna med fagseminar/ Surnakveld i Svorkasalen på Vårsøg hotell torsdag ettermiddag. Svein Sæter var konferansier, og seminaret hadde mange interessante foredragsholdere. Deriblant Vegard Heggem, Arne Erlandsen, Espen Farstad, Håkon Sundt og Ola T.Heggem.

 

 


 

 

Lotteri

 

Surnadal IL fotball loddet som vanlig ut en bil og en sykkel. 1400 lodd ble solgt, og heldigst av alle var Asgeir Sveen fra Surnadal som vant en splitter ny Peugeot. Bjørg Heggset vant en sykkel til en verdi av 5000,-

 

"Frivillig tjuern" ble vunnet på lodd 4253, og Berit Storholt Flåtten fra Rindal var heldig vinner av et reisegavekort på 10 000 kroner fra VING.

 

 


 

 

Utekonsertene

 

Rett før festivalen startet, måtte Rednex melde avbud på grunn av sykdom. Komiteen kastet seg rundt for å finne en verdig erstatning, og fikk til slutt tak i trønderbandet Stage Dolls til fredag kveld. En flott erstatter, som skapte god stemning i finværet på Skei. Det lokale bandet Batteri varmet opp for Stage Dolls.

 

Lørdag fortsatte godværet, og publikum var tydelig i festhumør da Postgirobygget entret hovedscenen etter at Dakota hadde fått publikum i god stemning. Allsangen kunne høres mange kilometer fra Skei denne fine juninatta.

 

Totalt var rundt 2800 betalende innom festivalområdet disse kveldene, noe komiteen var godt fornøyd med.

 

 


 

 

Åpningsshowet

 

Kulturskulen på indre Nordmøre fikk æren av å åpne Norsk Laksefestival 2012, og mange unge talenter fikk vist seg frem fra hovedscenen.

 

 


 

 

Glønavatnet

 

Familiearrangementet ved Glønavatnet på Nordmarka er svært populært og kanskje festivalens triveligste arrangement. Mange barn prøvde fiskelykken, og flere fikk små ørret på kroken. Alle barn fikk utdelt premie og fikk gratis pølse med brød, karbonade og saft fra Coop Mega Surnadal. Det er Surnadal jeger- og fiskeforening som står bak arrangementet, som med stor suksess har vært fast post på programmet i 11 år.

 

 


 

 

Energikamp og musefellebilløp

 

Det var Stangvik oppvekstsenter som gikk av med seieren for andre året på rad i Energikampen, og vant seg dermed tur for hele klassen til Hunderfossen familiepark. Det er Svorka Energi som står bak arrangementet.

 

11 deltakere stilte til start i "Musefellebilløpet", og Erling Waag fra Surnadal ble til slutt en klar vinner, og vant både pokal og 500 kroner. Det er elevene på 5. trinn som bygger musefellebilene. De bruker Rapp musefeller fra Norbørst, og finalebanen er laget av Blikkenslager Gjerstad.

 

 


 

 

AMFI-idol

 

Sangkonkurransen AMFI-idol er et svært populært arrangement for de yngste. 13 deltakere fordelt på 8 bidrag deltok i konkurransen, og helt til topps gikk 12 år gamle Mari Jystad Halse fra Halsa. Hun sang "Beautiful" av Christina Aguilera på en flott måte, og fikk i tillegg til et gavekort på 1000 kroner opptre fra hovedscenen på Skei under avslutningsshowet.

 

 


 

 

Avslutningsshowet

 

"Rasmus og verdens beste band" er kjent fra Barne-TV, og fikk æren av å avslutte Norsk Laksefestival 2012. Barna koste seg i sommervarmen, og sang med på "Puppan til pappa er stor og slapp", som er deres mest kjente melodi. En verdig avslutning på ei utrolig flott festivalhelg i Surnadal!