HISTORIKK 2009

 

 

Laksekongen

 

162 fiskere var med på fiskekonkurransen, men dessverre så var det ingen som klarte å dra i land en fisk på over 5 kilo. Nærmest kom Jon Olav Holte fra Surnadal med en laks på 3,6 kilo. Pengepremien på 30 000 kroner gikk dermed til en jackpot, som kommer laksekongen 2010 til gode.

 

 


 

Andeløp

 

Søndag skulle vise seg å bli barnas dag. Anna Holten Solem (10 år) si gule and nummer 320 kom først over målstreken, og dermed ble Anna 30.000 kroner rikere! Dette året ble det innført en andrepremie og tredjepremie. Solvår Berg (3 år) vant 5000 kroner, mens Linn Beate Dalsegg (12 år) vant 2500 kroner. Andeloddene var utsolgt tidlig søndag morgen, så 1500 ender stilte til start.  

 

 


 

Villakskonferansen

 

Konferansen ble gjennomført fredag og lørdag på Kulturhuset. Over femti deltakere fikk se og høre på gode foredragsholdere, der temaet var "Vilkårsrevisjoner i vassdrag med kraftproduksjon og anadrome ressurser/oppdrettsnæringens påvirkning på villaks". Møteledere var Svein Sæter og Torfinn Evensen.

 

 


 

Billotteriet

 

Surnadal IL loddet ut en splitter ny Toyoto Aygo Premium, og den heldige vinneren ble Ingrid Tørset Næss fra Surnadal.

 

 


 

Utekonsert

 

Tidenes utekonsert i Norsk Laksefestival! DDE sørget for ny publikumsrekord, og en elektrisk stemning i solskinnet på Skei. Nesten 2200 betalende tilskuere fikk gleden av å høre Norges beste liveband i storslag.

 

 


 

Åpningsshowet

 

En fantastisk start på festivalen! Jobus og Villaksan hadde satt sammen et knallbra show, som fenget små og store tilskuere. Tilbakemeldingene fra publikum var grei: Dette vil vi se mer av!

 

 


 

 

Glønavatnet

 

Også dette året samlet mange barn seg på Nordmarka for å teste fiskelykken. Og her fikk omtrent alle en liten fisk på kroken! Coop Mega Surnadal sørget for gratis grillmat og brus til alle deltakere. Surnadal jeger og fiskeforening står bak dette populære arrangementet.

 

 


 

Familieshow

 

Vinnerne av årets MGP Junior, The Blacksheeps, og våre lokale helter; The Battery, fikk gleden av å avslutte tidenes beste laksefestival. Et par tusen mennensker møtte opp foran utescenen, og allsangen lot ikke vente på seg ta bandene spilte "Oro Jaska Beana" og "Tenke nå". Et perfekt punktum for en perfekt laksefestival!