HISTORIKK 2008

 

 

Laksekongen

Bjørn Ersnes fra Kristiansund ble, med flott laks på 10,1 kilo, Årets Laksekonge 2008! Laksen ble tatt på Skeishølen med mark cirka 20.30 fredag kveld. Ersnes ble dermed 30.000 kroner rikere på fangsten sin. Andreplassen gikk til Jostein Kaldvansvik fra Batnfjordsøra ,som dro i land en laks på 8,9 kilo i Galthølen på Mauset. 
Fiskekonkurransen fikk en pangstart med åtte laks på knappe to timer. Fiskekomiteen kunne melde om en samlet fangst på femten lakser og en ørret. For aller første gang i laksefestivalens historie ble det tatt fisk i "kjærringhølen". Karen Oddny Gravvold fikk nemlig en fin ørret på langbambus! Det var totalt 145 deltakere i fiskekonkurransen i 2008.

 

 


 

 

Andeløp

Først vant Kirsti et andelodd i forbindelse med håndballavslutningen for 3.divisjonslaget Surnadal/Rindals-Troll. Så vant and nummer 12 like godt hele andeløpet, og Kirsti ble 37.500 kroner rikere! Den heldige vinneren satt hjemme i Rindal da hun ble oppringt av Norsk Laksefestival, men satte seg fort i bilen for å rekke premieutdelingen. - Jeg ble utrolig overrasket, og selvfølgelig kjempeglad! Jeg har vanligvis ikke vinnerlykke, men denne gangen ble det til og med dobbelt opp! Jeg vet ikke hva jeg skal bruke pengene på enda, men de kommer godt med, sier Kirsti Grytbakk.

 

 


 

 

Villakskonferansen

 

 

Fagkonferansen under Norsk Laksefestival 2008 ble arrangert fredag 20. juni. Nytt av året var at konferansen ble gjennomført på èn dag. Konferansen tok for seg det spennende temaet " Bærekraftig laksefiske - Naturen i balanse".

 

 


 

 

Billotteriet

Det varAnita Stavik fra Surnadal som ble den heldige vinneren av en splitter ny bil i lotteriet som Surnadal IL arrangerte.

 

 


 

 

Utekonsert

I et forferdelig regnvær spilte Vestlandsfanden opp til dans fra hovedscena på Skei. Hopalong Knut var også å se på scenen denne kvelden. God festivalstemning, og ingen sure miner på grunn av det dårlige været.

 

 


 

 

Familieshowet

Surnadal Sparebank sin gave til folket under Norsk Laksefestival 2008 slo alle rekorder. Madcon ble mottatt av et par tusen elleville fans ved hovedscenen i Skei sentrum søndag ettermiddag. Hiphop-duoen leverte et flott show som absolutt stod til forventningene!

 

 

 


 

 

NRK på besøk

Redaksjonen fra naturprogrammet "Ut i naturen" var på besøk under Norsk Laksefestival 2008. Med programleder Kari Toft i spissen filmet teamet både langbambusens venner, laksekonferansen og fiskekonkurransen. Programmet ble sendt tirsdag 26.august på NRK1 i beste sendetid! Dette programmet var en utvidet versjon av TV-programmet. "Ut i naturen" programmet denne kvelden inneholdt fiskerelatert stoff fra flere steder,med Surnadal og Norsk Laksefestival som selve rammen rundt programmet. Surnadal elveigarlag og Norsk Laksefestival var svært takknemmelig for at NRK tok turen til Surnadal denne helga. - Dette er enormt god reklame for Norsk Laksefestival og elva Surna, og vi håper og tror at vi vil merke konsekvensene av reklamen til neste års festival, sier Ragnar Halle. Og i 2009 feirer Norsk Laksefestival 10 år, så dette var et svært godt sammentreff!
Redaksjonen fikk utdelt filmen "Mangfald" fra Surnadal og Erik Øiens bok "Tre laksekonger" som takk for besøket. Programleder Kari Toft fikk en jakke som generalsponsor Surnadal Sparebank har laget for Norsk Laksefestival. Toft fikk den flotte tittelen " Dronningen av Surna"! Denne jakken er maken til den som årets Laksekonge fikk utdelt, og finnes foreløpig i bare to eksemplarer.

 

 


 

 

Festivalkunstner

Kunstutstillingen "Sjå deg om i glede" av Trygve Talgø var navnet på festivalens kunstutstilling . Sang,musikk,taler og blomsteroverrekkelser i forbindelse med åpningen fikk det tallrike publikummet i god stemning. Talgø maler naturbilder fra lokalmiljøet, og har en stor gjenkjennelseseffekt.

 

 


 

 

Glønavatnet

Laksefestivalen åpnet torsdag ettermiddag med fisking og grilling ved Glønavatnet. Mange barn og voksne tok turen på Nordmarka, og leder i Surnadal jeger- og fiskerforening Anders Magne Ormset, var strålende fornøyd med arrangementet.
-Vårt tilbud med gratis fiskesett til alle nye medlemmer var en suksess og 14 nye barn meldte seg inn som medlemmer i jeger- og fiskerforeningen, og ble da også automatisk medlemmer i Surnadal jff. Omtrent 50 barn var til stede!

 

 


 

 

Les i arkivet for fyldigere omtale av arrangementene, og for å se bilder fra festivalen 2008.