HISTORIKK 2007

 

Laksekongen
Allerede fredag kveld klokken 22.00 kom storlaksen på land. Narve Nilsen fra Lena dro i land en svær rugg på hele 11,9 kilo i "springarkastet" på Ranes. Laksen ble tatt med flue, og Nilsen måtte bruke en liten time på å slite den ut. Nilsen kan dermed smykke seg med tittelen Laksekongen 2007. Premien er en gavesjekk på 30 000 kroner. Fangsten er tidenes største laks som er tatt på Norsk Laksefestival!

 

 


 

Andeløp
Den heldige vinneren av årets andeløp heter Jorunn Kravdal og er fra Våler kommune. Hun har vært fast gjest på Brekkøya Camping i mange år, og angrer nok ikke på at hun også denne sommeren tok turen til Surnadal. For det var nettopp hennes and som kom først over målstreken, og sørget for at Jorunn ble 52 925 kroner rikere! Hele 2117 ender startet i løpet, og det er ny festivalrekord! - Jeg aner ikke hva jeg skal bruke pengene på, for dette var jeg totalt uforberedt på. Dette var veldig artig, så nå skal jeg virkelig kose meg, sier den nyrike andevinneren.

 

 


 

Villakskonferansen
De rundt tretti deltakerne på årets villakskonferanse fikk høre på flere ulike foredrag rundt de to temaene "Laksens betydning for reiselivet" og "Hva ønsker fisketuristen?" Begge disse temaene er svært aktuelle når man vet hvor stor økonomisk betydning blant annet Surna har for kommunene den renner gjennom. Senterpartiets Ola Borten Moe fikk æren av å starte konferansen, og formidlet politiske signaler om framtidig forvaltning av villaksstammen som art, og som grunnlag for den brede verdiskapningen. Videre utover dagen ble viktige problemstillinger diskutert, som blant annet de utfordringene gunneierne står ovenfor. Villakskonferansen fortsatte fredag, da med fokus på den viktige rekrutteringen og reiselivet som lokal verdiskaper. Per Arne Westavik, tidligere reiselivsjef og markedsjef for Kristiansund og Nordmøre, fortalte om  begrepet "trippelfishing" som en mulighet for framtidig rekuttering. Deltakerne på konferansen fikk masse verdifull informasjon som kan brukes i markedsføringen av Surnadal som kommune generelt, og elva Surna spesielt.

 

 


 

 

Billotteriet
Det var Bjarne Dalsegg fra Øvre Surnadal som ble den heldige vinneren av en splitter ny Toyota Yaris 1,0 klima/69HK/3-dørs, verdi kroner 187.000,- Dalsegg har ikke selv førerkortet, men kunne fortelle at han allerede før trekningen hadde gitt bort loddet til en nær slektning som nettopp har tatt lappen! Bjørn Stortiset fra Surnadal ble vinneren av en sykkel verdi 5000,- Det er fotballgruppa i Surnadal som arrangerer lotteriet, og leder i foballgruppa, Ingvar Sæther, kunne fortelle om rekordstort salg av lodd og dermed også tilsvarende overskudd!

 

 


 

 

Utedansen
Det uoffisielle tallet på utedansen lørdag er 1800 betalende festdeltakere. Dance With A Stranger sørget for god dansemusikk i sentrum, og de mange serveringsstedene hadde fullt opp med lange køer foran bardiskene. Det virket som at alle koste seg på Skei langt ut i de små timer, selv om de måtte tåle noen få regndråper i håret.

 

 


 

 

Familieshowet
Godt over tusen elleville tilskuere fikk se en strålende opplagt Aleksander With på hovedscenen fredag kveld. Tilskuerne fikk høre låter fra hans nye album i tillegg til låter som er kjent fra Idol 2006.
Vårt lokale rockeband Battery gjennomførte et strålende show fra hovedscenen. Guttene spilte sju melodier, både selvskrevne og coverlåter. Blant annet spilte de en flott versjon av den verdenskjente sangen "Grace Kelly" med Mika. Rett og slett imponerende bra! Bandet fikk velfortjent skryt av sine samarbeidspartnere i Surnadal Sparebank og AMFI Kreativ. Som takk for samarbeidet fikk guttene både gavekort, solbriller og nye sko! Battery lanserte sin splitter nye CD, og solgte unna nesten tre hundre eksemplarer på kort tid.