HISTORIKK 2005

 

Flott innsats i NM     

Våre lokale deltakere i OlbilNM gjorde en god figur under årets happening i Bø i Telemark.
Oskar Betten kom på 5 plass i fartskjøringen bare 2.48 sekunder bak vinneren. BRA OSKAR.

 

Konferansen 2005

Tema: Revisjoner og endring av vassdragskonsesjoner samt oppfølging av vilkår - utfordringer sett i villaksperspektiv.

Er allmennhetens fiske lite verdt
Hvor vil vi med forvaltningen av den norske villaksen
Surna
Revisjon - villakskonferansen
Del 1 av Vannkraft og forvaltning av villaks 220605
Del 2 av Vannkraft og forvaltning av villaks 220605
 

Resultatliste fisekonkurranse

Kongen 2005

 

Samla fangst - sluk/mark:  
1.  Per Aage Andersen, Larvik (2 lakser, 4.46 og 5.53) 10 kg
- Gavepremie - Årskort Honnstad/Mogstad 2006 
2.  Knut Bakke, Oslo. 1 laks 4.77 kg
- Gavepremie fra Coop Sport - Fiskeutstyr 
3.  Cato Sagstuen, Elverum. 1 laks 1.12 kg
- Gavepremie fra Intersport - Sovepose 
Samla fangst - flue:  
1. Øyvind Løkken, Larvik (2 lakser, 9.94 og 5.54) 15.5 kg
- Gavepremie Årskort Kragnes/Sogge 2006
2. Anker Møllerop, Smøla.1 laks 4.19 kg
- Gavepremie Weekend Surnadal hotell/Matsymfoni 
3. Jon Erik Grøset, Rindalsskogen. 1.laks 4.15
-Gavepremie fra Intersport Ryggsekk. 
Laksekonge 2005:  
  Øyvind Løkken, Larvik 9.94 kg
-Gavepremie fra Norsk Laksefestival - sjekk kr 20.000.

Vi gratulerer alle vinnere og ønsker både dem og andre velkomne tilbake neste år.
 

Kokkekampen

Det var ett ord som gikk igjen da sjefskokk Tor Rune Halset kokkelerte under kokkekampen lørdag, og det var ypperleg. Hvordan går dette da, spurte konferansier Anders Tangen, da kokk Tor Rune Halset lagde mat under kokkekampen. Ypperleg - sa sjefskokken - Ypperleg svarte kokken fra Selskapsarrangøren. Og det gikk uten tvil ypperleg, for det var Halset som gikk av med seieren. Han ble kåret til Årets Laksekokk for sine retter Hvitløksdampet laks med sennespdressing og Jerikolaks med fylte paprika. - Ypperleg, sa også kokken da han ble kåret til vinner av kokkekampen. - Jeg hadde slett ikke forventet å vinne, men jeg har jo satset på en enkel meny som er enkel å lage for alle mann.

- Det var helhetsfaktoren som gjorde at Halset vant konkurransen, sier juryformann Albert Brouwer. Den hardeste konkurransen møtte har fra China Restaurant. Xu Zhi og Hui Zhang fikk skryt for den beste forretten. Tredje motstander var amatør-kokken Morten Betten fra Domus. Betten fikk skryt for sin helhet i menyen, og for det faktum at han kun brukte varer fra Domus. Det var smak og utseende som avgjorde hvem som vant, og Halset trakk altså det lengste strået. Menyen hans er for fire personer og lages lett på en halvtime. Tor Rune Halset er uten tvil kokken i Surnadal etter han vant kokkekampen.
 

Smokie - suksess tross regnvær

Dette har ikke Norsk Laksefestival fortjent, var gjennomgangsmelodien blant de mange besøkende som lot regn være regn og tok for seg av det rikholdige festivalprogrammet.
Vi fryktet lenge at et tungt skylag og regn ville spolere opplevelsen med Smokie.  Men festivalpublikummet sviktet ikke og hele 2170 stk møtte opp for å høre hele rekka av hitlåter som: Lay back in rhe arms of somone, Going back to Bradford,Don`t play your rock`n roll. Og da landeplagen Living next door to Alice ,ble spillt var det et ubeskrivelig trøkk foran utescenen.
 

Holger den heldige

Nei, det var ikke Donald Duck som vant. Derimot var det en lokal kjendis ved navn  Holger Skei som kunne motta anda til odel og eie, sammen med en førstepremie på hele  40 875 kroner.  – Nei er det deg? utbrøt konferansier Anders Tangen da han fikk se Holger Skei komme strenende over plassen for å motta førstepremien i andeløpet.

Tangen gjenkjente nemlig Holger fra det året han selv var konferansier under revyfestivalen på Høylandet, og Holger ga til beste et ubetalelig revynummer som engelen Gabriel. Deretter tok Holger Tangens utfordring om å si noe morsomt på strak arm og fortalte ei skikkelig surnadalsskrøne for de tusentalls tilskuerne på plassen foran kulturhuset.

Ellers var det en usedvanlig ordknapp andeløpvinner som gikk av scenen med anda og sjekken under armen. På spørsmål fra Tangen om hva han skulle bruke premien til var svaret et fyndig: – Væt ikkje.

På forhånd var det antydet at premien kunne komme opp i så mye som 60 000 kroner, men det betydde at de måtte ha solgt samtlige av de 2000 endene de hadde nummerert.
I år ble det sluppet 1635 ender i elva, altså 135 mer enn i fjor, da andeløpet var helt utsolgt. Men nede på Øyebrua og langs bredden ved Brekkøya camping sto det tett i tett med håpefulle andekjøpere. Og så ble det altså en lokal revykjendis som stakk av med hele premien.