Historikk 2000

 

Ideen var unnfanget, og komite ble satt ned på nyåret 2000, med det formål å lage en heildundrende festival i 2001. Men den uredde komiteen begynte forholdsvis raskt å leke med tanken på å lage en festival allerede samme år. Som sagt så gjort.

Norsk Laksefestival 2000 ble et faktum, og en suksess! Med bare noen måneders forberedelser, greidde komiteen å samle hele bygda, samt tilreisende fra fjern og nær, til en knakende bra festival.

Over 100 fiskere deltok i fiskekonkurransen, som var preget av en stri og stor elv. Laksekongen 2000 ble Ola Sæter, en skikkelig ringrev som kjenner elva godt. Fangsten var en laks på 6,1 kg. Premien var en ukes fiskereise til Kenya!

Tiltross for ublide værguder og hektiske forberedelser, gjestet over 1000 feststemte mennesker utedansen med Åge Aleksandersen lørdag kveld.

Fredag kveld var St. Hansaften, og det lokale Bygdeungdomslaget inviterte til bålbrenning og St.Hans feiring ved elvebredden.

I Miljøgaten var det god festivalstemning mellom salgsbodene. Demonstrasjon av fiskeutstyr og Olabilløp var noen av aktivitetene.

Arild Riise, NRK var konferansier, og trakk i trådene gjennom hele festivalen.